Impressie afbeelding overlay

Categorie: Nieuws Datum: 10-05-2021

Hoe veilig zijn uw wachtwoorden?

Als u hetzelfde wachtwoord gebruikt voor meerdere systemen (online winkelen, e-mail, de cloudgebaseerde boekhoudoplossing van uw bedrijf, enz.), Bent u niet de enige. Zelfs Facebook-oprichter Mark Zuckerburg deed dat. En in 2016 werden zijn LinkedIn-inloggegevens gecompromitteerd door een grote inbreuk. Dat gaf hackers ook toegang tot zijn Twitter-account, omdat de wachtwoorden hetzelfde waren.

Het is een feit dat hackers met slechts één gebruikerswachtwoord vaak kunnen inbreken in meerdere applicaties en systemen. Uw hele bedrijf kan zeer snel in gevaar komen. Daarom is het een goede beveiligingspraktijk om voor elk account een ander, sterk wachtwoord te hebben. Een inbreuk wordt geïsoleerd voor dat account en de gevolgen zullen veel kleiner en gemakkelijker te beheren zijn.

Wees extra beschermend over uw gevoelige accounts

Als het gaat om ultragevoelige accounts, zoals bedrijfsservers of uw bank-apps, moet u er extra op letten dat het wachtwoord dat u gebruikt nergens anders is. Banken hebben meestal sterke beveiligingsmaatregelen, maar zelfs die zullen u niet beschermen als iemand een wachtwoord probeert dat u ergens anders hebt gebruikt en het werkt. De gevolgen kunnen rampzalig zijn.

E-mail is een andere belangrijke om te beschermen – zowel werk- als persoonlijke accounts. Als iemand in uw e-mail komt, neemt de kans op schade exponentieel toe. Ze kunnen phishing, ransomware of andere kwaadaardige aanvallen naar één of al uw contacten sturen, en ze lijken legitiem omdat ze rechtstreeks van u afkomstig zijn.

Wees uniek en sterk

Uw wachtwoorden moeten natuurlijk niet alleen uniek zijn, maar ook sterk. Dat betekent op zijn minst dat je ze allemaal lang moet maken. Kies er één met minimaal acht tekens, maar hoe langer hoe beter. Als u zinnen uit meerdere woorden kunt gebruiken in plaats van één woord, is dat nog beter. (En… gebruik geen ‘wachtwoord’ of ‘welkom’.)

Dus waarom gebruiken niet meer mensen unieke, sterke wachtwoorden voor elk account? Meestal omdat ze het gevoel hebben dat het teveel werk is. Als je tientallen of honderden accounts hebt, kan het een grote pijn lijken om voor elk account een ander wachtwoord te hebben. En lange, complexe wachtwoorden zijn beslist moeilijk, zo niet onmogelijk, te onthouden. Gelukkig zijn er oplossingen om wachtwoorden voor u te beheren, zodat uw geheugen (of een onveilige notitieblok of spreadsheet) niet al het werk hoeft te doen. Het hebben van de juiste tools is net zo belangrijk als het hebben van de juiste werkwijzen.

    Bent u geïnteresseerd in Passportal

    Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig contact met u op.