Impressie afbeelding overlay

Categorie: Nieuws Datum: 20-03-2019

Microsoft stopt met ondersteuning van Windows 7

Microsoft heeft bekend gemaakt dat er gestopt wordt met de ondersteuning van Microsoft Windows 7 per 14 januari 2020. Na 10 jaar is er besloten geen technische ondersteuning meer te geven en software-updates ter bescherming van uw pc meer te leveren.

Persbericht Microsoft:

Levenscyclus van ondersteuning voor Windows 7

Microsoft heeft verklaard 10 jaar productondersteuning voor Windows 7 te leveren toen het werd uitgebracht op 22 oktober 2009. Wanneer deze periode van 10 jaar afloopt, beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 zodat wij onze investeringen kunnen richten op de ondersteuning van nieuwere technologieën en fantastische nieuwe ervaringen. De exacte datum voor het einde van de ondersteuning voor Windows 7 is 14 januari 2020. Hierna worden geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van uw pc meer geleverd voor het product vanuit Windows Update. Microsoft raadt u ten zeerste aan om vóór januari 2020 over te stappen naar Windows 10, om te voorkomen dat u in een situatie komt waarin u service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is.Wat betekend dit voor u?
Als u een pc hebt met Windows 7, ontvangt deze na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer. Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10. Dit ontvangt de laatste beveiligingsupdates die helpen om u en uw gegevens beter te beveiligen. Bovendien is de klantenservice van Microsoft niet meer beschikbaar om technische ondersteuning voor Windows 7 te bieden.

Wat moet u doen?
De meeste gebruikers van Windows 7 wordt geadviseerd om over te stappen naar een nieuw apparaat met Windows 10. De huidige pc’s zijn niet alleen sneller en lichter maar ook krachtiger en veiliger.

Kunt u uw bestaande pc upgraden naar Windows 10?
Als u wilt profiteren van de nieuwste mogelijkheden, raden we u aan over te stappen naar een nieuwe pc met Windows 10. Het is ook mogelijk compatibele pc’s met Windows 7 te upgraden door een volledige versie van desoftware te kopen en te installeren.

Wat gebeurd er als u Windows 7 blijft gebruiken?
U kunt Windows 7 blijven gebruiken, maar na beëindiging van de ondersteuning wordt uw pc kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. U kunt Windows gewoon blijven starten en uitvoeren maar u ontvangt geen software-updates meer van Microsoft, ook geen beveiligingsupdates.

Ondersteuning van Axxon IT
Zijn er binnen uw organisatie nog computers aanwezig met Windows 7? Of twijfelt u hieraan? Wij staan graag voor u klaar om een scan te maken van uw netwerk zodat u inzicht heeft in de nog eventueel te vernieuwen hardware.

 
Meer informatie
Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie? Neem contact op met Axxon IT via telefoonnummer 071-3030079 of via de mail support@axxonit.nl