Impressie afbeelding overlay

Netwerkbeheer

Of het nu gaat om het opbouwen van een netwerk vanaf het nulpunt, zoals bijvoorbeeld bij een verhuizing, of het bestaande netwerk optimaal inrichten. Wij bieden in elke situatie een passende oplossing van 1 vaste computer aansluiting tot een combinatie van vast en WiFi. Elk bedrijf heeft zijn eigen behoeftes voor de inzet van een optimaal netwerk. Toepassing die hierin voor kunnen komen zijn onder andere:

  • Configuratie en beheer router
  • Beheer vaste netwerk aansluitingen
  • POE aansluitingen voor bijvoorbeeld telefoontoestellen
  • Privé en gasten WiFi netwerk
  • Externe toegang tot lokale bronnen zoals servers

Tegenwoordig zijn malware, spyware, virussen en hackers geen onbekende termen meer. Het is dan ook steeds belangrijker om een netwerk zo goed mogelijk te beveiligen tegen alle mogelijke inbrekers. Een kritische blik op de veiligheid van de WiFi en welke apparaten allemaal contact maken in het netwerk, is dan ook zeer noodzakelijk. Omdat geen enkele onderneming hetzelfde is hebben we voor elke onderneming een passende oplossing. Daarbij letten we niet alleen op een optimale beveiligingsstrategie maar is gebruiksvriendelijkheid en gemak ook een belangrijk onderdeel.

Meer dan alleen een gebruikersnaam en wachtwoord

Toegang tot computers, server en ook applicaties vragen steeds vaker om meer bescherming dan alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Waar voorheen veel gebruik gemaakt werd van, vaak lastig in te stellen door de gebruiker, VPN verbindingen tussen een externe locatie en een lokale server zijn er tegenwoordig eenvoudig toepasbare beveiligingsmaatregelen.

Hoe fijn is het voor een gebruiker om alleen toestemming te hoeven geven via een smartphone in plaats van het instellen van een VPN verbinding. Naast de beveiliging van de toegang is ook de gebruiker meer bewust van ongewenste en onjuiste login pogingen. Doordat de gebruiker een notificatie krijgt bij een correcte gebruikersnaam en wachtwoord op het moment dat de gebruiker de actie niet zelf uitvoert direct een verantwoordelijkheidsgevoel, iemand anders logt immers in met zijn of haar gebruikersnaam én wachtwoord.

Meer weten over de mogelijkheden van bijvoorbeeld de hierboven omschreven oplossing, óf juist op zoek naar aanvullende beveiliging? Wacht dan niet langer en ga ook voor een veilige digitale werkomgeving.

    Bent u geïnteresseerd in beheer op locatie

    Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig contact met u op.